Mit tud az IKEA zero waste receptkönyve?

Bevezetés Adott a világ egyik legnagyobb bútorháza, egy világméretű probléma és tíz világhírű séf. Az eredmény pedig egy online receptkönyv, ami megmutatja, hogy nem minden selejt, ami annak látszik. Éppen, ahogy a munch-ok sem a selejtbe valók, hiszen jó minőségű, fogyasztható, értékes élelmiszerekről van szó. A könyvben többek között ötven zero waste receptet találhatunk banánhéjból, Olvasd tovább

Olvasd tovább
Diétás ételek zöldség-gyümölcs munchokból

Bevezetés Mivel a Munch egyik legfőbb tulajdonsága az, hogy nem tudjuk éppen mi fog a csomagban rejtőzni, ezért néha kihívást okozhat, hogy miként használjunk fel például egy többféle gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmazó munchot. Ebben a cikkben bemutatunk három olyan, a diétás ételek közé tartozó receptet, amiknek az alapját egy-egy zöldség-gyümölcs munch adja és akár a Olvasd tovább

Olvasd tovább
Újhullámos receptek krumpliból – Őrségi saláta, baconos krumpligombóc és juhtúrós jack potato

Bevezetés Ahogy az előző cikkünkben is mondtuk, a téli hónapok nem a friss szezonális zöldségekről és gyümölcsökről híresek, de azért ekkor is megtalálhatóak olyan finomságok, mint például a naspolya, a kökény, a már említett jeruzsálemi articsóka és a Jolly Jokernek számító krumpli. Ebben a cikkben a krumpli lesz a főszerepben, mert ha hisszük, ha nem, rengeteg Olvasd tovább

Olvasd tovább
Három fánk recept zöld tippekkel párosítva

Bevezetés A farsangi időszak elengedhetetlen kelléke a fánk. Legyen szó csöröge fánkról, túrós fánkról, spanyol churrosról vagy esetleg olasz bomboloniról. Ebben a cikkben bemutatunk három receptet, amelyekhez három zöld tippet is ajánlunk, hogy a farsangi sütés-főzést is környezettudatos szintre tudd hozni.  Mi fán terem a fánk? A források szerint Magyarországon a XIX. században terjedt el Olvasd tovább

Olvasd tovább
A városi fák és zöldterületek gazdasági és mentális haszna

Bevezetés A városi zöldfelületekre gyakran csak szép dekorációként tekintünk, pedig a fák ennél sokkal többet jelentenek, hiszen számos gazdasági és pszichológiai hasznuk van. Lisszabonban például a városi fák fenntartásába fektetett minden egyes dollár 4,5-szörösen térül meg. A Zaragozát körülvevő zöld gyűrű évente átlagosan 9 millió eurónyi, azaz több, mint 3 milliárd forintnyi, ökológiai szolgáltatás nyújt Olvasd tovább

Olvasd tovább
Kezdd az évet a legfinomabb meleg levesekkel

Bevezetés A hideg januári időben ki ne vágyna egy ínycsiklandó, könnyen elkészíthető levesre? Habár ebben a hónapban nincsen annyi szezonális zöldség és gyümölcs, mint az év többi szakaszában, azért ekkor is megtalálhatóak olyan finomságok, mint például a csicsóka, az alma és a hagyma, melyekből a legmelengetőbb levesek készülhetnek. Íme három leves, amit kár lenne kihagynod Olvasd tovább

Olvasd tovább
Egyszerű DIY ételajándékok karácsonyra

Bevezetés A házi készítésű ajándékok mindig magukban hordoznak egy olyan extra szeretetet, ami a boltban vett meglepetésekben nincsen meg. A saját kezűleg készített ajándékok mindegyike egyedi, hiszen a te kreativitásodat, ötleteidet és az elkészítésébe fektetett idődet mutatja. Ebben a cikkben bemutatunk néhány olyan DIY ételajándékot karácsonyra, melyekkel biztosan nem fogsz melléfogni. (window.excoPlacements=window.excoPlacements||[]).push(“ae6b0001-5aff-4391-9234-90d42c287537”); DIY fűszersó karácsonyra Olvasd tovább

Olvasd tovább
A birsalma legkönnyebb és legtartósabb felhasználása – Mi kerüljön az asztalra novemberben?

Bevezetés Novemberben, amikor már négykor sötét van, és sokszor délelőtt is elbújnak a napsugarak, a gyümölcsök és a zöldségek nemcsak a tányérunkat, de a kedvünket is feldobhatják. Ekkor még tart a körte és a sütőtök szezonja is, de roskadásig találhatunk vöröskáposztát, karfiolt, birsalmát, diót és kelbimbót is. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány novemberben szezonális finomságot, Olvasd tovább

Olvasd tovább
Hogyan nyiss vendéglátóhelyet 1. rész – Mutatjuk az első lépéseket az étteremnyitáshoz

Bevezetés Szinte nincsen olyan ember, aki legalább egyszer ne álmodozott volna arról, hogy nyit egy Michelin csillagos éttermet, vagy egy kis kávézót, esetleg egy vegán, cukormentes cukrászdát. Habár az elején nagyon sok kritériummal, dokumentummal és akadállyal találkozhatunk, manapság az étteremnyitás egyáltalán nem egy elérhetetlen álom. Mutatjuk, hogy melyek az első lépések. A szabályozás területei Ahhoz, Olvasd tovább

Olvasd tovább
Hogyan legyen egy város fenntartható?

Bevezetés A fenntartható életmód a jelenünk kulcsfontosságú tényezőjévé vált. Próbálunk nem egyszer használatos zacskókkal vásárolni, műanyagpalackos üdítő helyett inkább saját kulacsot viszünk, magányos kocsikázás helyett inkább a tömegközlekedést választjuk. De vajon nem lenne-e egyszerűbb a hétköznapi tevékenységeinket megváltoztatni, ha adott lenne a megfelelő környezet egy fenntartható város képében? Ebben a cikkben olyan jellemzőket mutatunk be, amik Olvasd tovább

Olvasd tovább
Fenntartható vendéglátás néhány lépésben

Bevezetés Regionális, szezonális, hulladékmentes, víz- és energiatakarékos – többek között ezek jellemzik a fenntartható vendéglátást. Manapság már nem feltétlenül elég a kedves kiszolgálás és a finom ételek. Egyre több étterem tesz azért, hogy a konyhája minél fenntarthatóbb és környezetkímélőbb legyen. Most pedig Kaposváron a  ezt értékes díjjal jutalmazzuk. Írta: Belayane Najoua Fenntarthatóság = versenyképesség Néhány Olvasd tovább

Olvasd tovább
Fűszersó készítése házilag

Bevezetés Habár a szupermarketekben a fűszerkeverékek széles tárházából választhatunk, egy idő után unalmassá válhatnak.  Nem beszélve arról, hogy az otthon készített fűszersó gazdaságosabb és egészségesebb is a boltiaknál. Ha pedig véletlen túl sokat csinálnánk, akkor egy kis díszcsomagolással ajándéknak is szuperek. Citromos-kakukkfüves fűszersó Hozzávalók: 5-6 ág friss kakukkfű 1 db citrom héja 30 dkg durvaszemcsés Olvasd tovább

Olvasd tovább
Elhull a virág, eliramlik az élet, de a szőlőben újraéled

Bevezetés Az ősz első hónapjában, mikor minden egy kicsit hűvösebbre, borúsabbra és esősebbre fordul, a termőföldek csak úgy ontják magukból a finomabbnál finomabb gyümölcsöket és zöldségeket. Ekkor élvezhetjük a szőlő, a szilva ízét, a görögdinnye utolsó felvonulását és a sütőtők premierjét is. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány szeptemberben szezonális finomságot, amikhez két receptet is ajánlunk.  Olvasd tovább

Olvasd tovább
Komposztálás néhány lépésben – Szagmentes, lakásban is alkalmazható technikák

Bevezetés A komposztálás a konyhai hulladék leghasznosabb felhasználása. Értékes szerves anyagot állítunk elő és teljesen kiiktathatjuk a műtrágyák használatát. Könnyű folyamat mindenki számára, kevés időt és energiát igényel. Ugyanakkor néhány aranyszabályt mindenképp be kell tartanunk. Mutatjuk, hogy miket! Írta: B.N. Mi is az a komposztálás? A komposztálás a szerves anyagok újrahasznosításának természetes módja. A komposztálás Olvasd tovább

Olvasd tovább
Grillezés környezettudatosan – Faszén, villany vagy gáz? Tisztítás természetesen!

Bevezetés A nyár beköszöntével előkerülnek a grillsütők, hiszen nincs is jobb egy szabadtéri sütögetésnél, akár otthon a kertben, akár nyaralás közben végezzük. Ugyanakkor a grillezés komoly környezeti hatássokkal jár  – CO2 kibocsátás, hulladékfelhalmozás és a bioszféra károsítása. Ebben a cikkben megmutatjuk melyek a legkörnyezetkímélőbb grillezési és tisztítási alternatívák. Írta: B.N. Faszén újragondolva Ettől lesz talán Olvasd tovább

Olvasd tovább
5 tipp, amivel nyáron is véded a környezeted – Nyaralás környezettudatosan

Bevezetés A nyári nyaralás alatt gyakran elfelejtjük, hogy a kikapcsolódásunk közepette a környezetünkre is figyeljünk. A  tengerparton hagyott szemét, a grillezés közben keletkezett szén-dioxid gázok és a naptejek miatt a vízbe került mérgező anyagok jelentősen károsítják a környezetet. A cikkben bemutatunk öt tippet, melyekkel te is zöld utazóvá válhatsz a nyaralás alatt. Írta: B.N.  Önkénteskedj Olvasd tovább

Olvasd tovább
Július sztárjai az asztalodon – Fókuszban a cukkini, a kelkáposzta és a fodros kel

Bevezetés Már tavasz óta tapasztaljuk, hogy idén minden egy kicsit később van. Hosszúra nyúlt téli időszak után az átlagosnál hűvösebb volt a március és az április is. Mivel a hajnali mínuszok miatt a föld sokáig fagyos volt, jóval később kerültek szabadföldbe a palánták. Április elején egy kis hóesés is megtréfálta a gazdákat, ami szerencsére nem Olvasd tovább

Olvasd tovább
Miért rossz a pálmaolaj és mit válasszunk helyette?

Bevezetés Az olajpálma az a növény, amit biztos, hogy te is eszel, veszel, naponta használsz. Ott van a tányérodon, a szádon, a bőrödön és az autódban. Nem lehet kiiktatni az életedből, mert nincs másik olyan olajtermő növény, ami ilyen kevés munkával ekkora hasznot hoz. A pálmaolaj többek között széppé varázsolja az ételek színét, javítja a Olvasd tovább

Olvasd tovább
6+1 alternatíva az egyszer használatos műanyagok helyett

6+1 alternatíva az egyszer használatos műanyagok helyett A globális felmelegedés jelentős része a csomagolások által okozott környezeti terhelésnek köszönhető, nem beszélve arról, hogy évente állatok milliói esnek áldozatul egy-egy eldobott műanyag palacknak, hálónak vagy szívószálnak. Ráadásul 2021. július 1-től egész Magyarországon tilos bizonyos egyszer használatos műanyagtermékek használata. Ide tartozik például a szívószál, a műanyag tányér Olvasd tovább

Olvasd tovább
Minőségét megőrzi vs fogyasztható – Mi a különbség?

Bevezetés A csomagolt élelmiszereken kétféle jelölést láthatunk, amelyet a fogyasztók többsége nem is különböztet meg. Pedig kis figyelemmel évente akár harminc kilónyi élelmiszer kidobását előzhetjük meg, ha tudjuk, melyik mit jelent. A cikkben a minőségét megőrzi és a fogyasztható jelölés közötti különbségeket elemezzük, hogy legközelebb Te is tudd mikor ehető és mikor selejt az adott élelmiszer! Olvasd tovább

Olvasd tovább
Hatékonyha második rész, Farkas Richárd séffel főztünk

Hatékonyha második rész, Farkas Richárd séffel főztünk “Az Őrségben minden szer a Pajtába vezet” – éppen ezért mi is arra vettünk az utunkat. A Hatékonyha második adásában a Masterchef egyik sztárjával Farkas Richárd séffel főztünk, aki mindent elárult, amit a fenntartható vendéglátásról tudni kell.  Írta : Belayane Najoua Medvehagyma leves, fenyőágon füstölt fürj tojással – Olvasd tovább

Olvasd tovább
Hogyan főzz tökéletes húsvéti sonkát és mit kezdj vele Húsvét után?

Bevezetés A Húsvétról általában a hímes tojások, a kalács és a sonka jut eszünkbe. Habár egyszerű dolognak tűnik, tökéletes húsvéti sonkát főzni igenis nagy kihívás. Éppen ezért hoztunk nektek egy cikket, amiben nemcsak a tökéletes sonkafőzés titkait fedjük fel, hanem a húsvétkor megmaradt sonka felhasználásárról is olvashattok.  Írta: Belayane Najoua A tökéletes húsvéti sonka titka Olvasd tovább

Olvasd tovább
Franciaország terítve, a kidobástól megmentve – Ismerd meg a francia konyhát és új partnerünket az à table! pékséget!

Bevezetés Ha Franciaországra gondolunk biztosan szóba kerül a kifinomult francia konyhaművészet. A macaronok, a baguette-ek és az ezernyi ínycsiklandozó édesség mellett, Franciaországban alakult ki a sok Michelin csillagos étterem által követett Haute Cuisine szabályrendszere is. A jó hír, pedig az, hogy már a Munch-on keresztül is vásárolhattok francia kenyereket, péksüteményeket és gyümölcsleveket is. Gyertek és Olvasd tovább

Olvasd tovább
Vegyél hazait, védd a környezeted!

Bevezetés Napjainkban a klímaváltozás, az iparszerű mezőgazdasági termelés kedvezőtlen hatásai miatt a gazdálkodás és a fogyasztás terén egyre fontosabbá válik a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Az ökológiai gazdálkodás a környezet és az ember közötti hosszú távú egyensúly megőrzését tartja szem előtt.  Írta: Belayane Najoua Az ökológiai gazdálkodás, mint fogalom Az ökológiai gazdálkodás alapelveit és céljait Olvasd tovább

Olvasd tovább
A gyümölcsök Bear Grylls-e – Főszerepben a mindent túlélő alma

Bevezetés Az egész világon ismert, egyik legnépszerűbb gyümölcs, amely jó alkalmazkodóképessége miatt, szinte minden égöv alatt megterem. Az almát már a rómaiak is fogyasztották, a mai választékbővülés azonban a XX. században alakult ki keresztezéssel és nemesítéssel: ma több mint 7000 fajtája létezik. Íme két recept főszerepben az almával. Hidd el kár lenne kihagyni.   Írta: Olvasd tovább

Olvasd tovább
A Munch lett Marsalkó Dávid idei jelöltje – Szavazz Te is a Highlights of Hungary versenyén a Munchra

Bevezetés A Highlights of Hungary idei jelöltjei között nagy hangsúlyt kapott az élelmiszeripar, ahonnan számos jelölt került ki. Marsalkó Dávid, többszörös Fonogram- és Petőfi Zenei díjas előadóművész, a Munch “Ételmentő alkalmazás és weboldal”-t választotta egyik jelöltjeként. A Munch-on keresztül, ami 2020 Fenntartható  vállalkozása lett, vendéglátóhelyek értékesítik minimum 40% kedvezménnyel a még jó minőségű, de hamarosan Olvasd tovább

Olvasd tovább
A szingli túlérett banánok és a száraz kenyér újragondolt felhasználása – Hatékonyha első rész, az Amigossal főztünk

Bevezetés Ahogy Fördős Zé is mondaná, “A főzés divat, stresszoldás, a kreativitás kiélése, szexi tevékenység, ezek így mind együtt”. Éppen ezért az Amigossal egy közös főzés alkalmával mutattuk meg, hogy a nem szexi alapanyagokból is lehet ínycsiklandozó és laktató ételeket készíteni. Ebben a cikkben a Hatékonyha első adásában elkészített recepteket gyűjtöttük össze nektek. Ha pedig Olvasd tovább

Olvasd tovább
Kertészkedés az erkély nélküli panelekben – Pesti Farm mikrozöldek, amiket már munch formájában is megmenthetsz

Bevezetés A mikrozöldek otthoni termesztése hihetetlenül egyszerű – nem kell hozzá semmilyen speciális felszerelés, se kertészeti háttér. A friss mikrozöldek finomak salátákban, szendvicsekben és pácokban is. Csupán ki kell választanod azokat a mikrozöldeket, amiket a legjobban szeretsz és már indulhat is a házon belüli kertészkedés.  Írta: Belayane Najoua Mik azok a mikrozöldek? A mikrozöldek nem Olvasd tovább

Olvasd tovább
75 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását előzték meg az Ételmentők

Bevezetés A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) és a köztársasági elnök által létrehozott Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA) összefogott, hogy kiválassza 2020 legfenntarthatóbb vállalkozását. A Klímavédelmi díjat az “Ételmentő alkalmazás és weboldal”, a Munch kapta, amelyen keresztül vendéglátóhelyek értékesítik minimum 40% kedvezménnyel a még jó minőségű, de hamarosan lejáró ételeket.  A Klímavédelmi díj A díj Olvasd tovább

Olvasd tovább
Ételcsomagokkal a hajléktalanokért – Mutassuk meg, hogy mindenkinek juthat étel!

Bevezetés Magyarországon több, mint 15 ezer hajléktalan él. Habár a hajléktalanok 60%-a rendszeresen kap szállást hajléktalanszállókon, sokszor nem jut elegendő étel mindenkinek, így az éhezés egy mindennapi érzés számukra. A Munch.hu egy ételgyűjtő program keretében szeretné mérsékelni ezt. Csatlakozz te is és légy Jótevő követ.  Írta: Belayane Najoua   Mi a munch? A Munch egy nemrég Olvasd tovább

Olvasd tovább
Négymillió forinttal sújtaná a kínai kormány a zabáló influenszereket

Bevezetés Évente 200 millió ember számára elegendő maradékot hagynak az asztalon Kínában – a pazarlás ellen több fronton is harcot hirdetett a társadalom és a kínai kormány. Számos étteremben táblák és üres tányérok hívják fel a vendégek figyelmét a pazarlásra. Ennek ellenére még számos olyan vlogger és blogger van, akik a videóikkal a mértéktelen fogyasztást Olvasd tovább

Olvasd tovább
Négy könyv ha tisztában akarsz lenni a klímahelyzettel

Bevezetés Napjaink legégetőbb problémája a klímaváltozás. Az elmúlt száz évben több, mint 1 fokkal nőtt meg az átlaghőmérséklet, és eddig soha nem látott módon csökkent a biodiverzitás. Tisztában vagyunk-e a klímaváltozás lehetséges hatásaival? Tudjuk-e, hogy melyek a legfontosabb problémák, és hogyan kezeljük őket először? Vajon kihasználjuk-e az összes lehetőséget amivel környezettudatosabbá tudnánk tenni a mindennapjainkat? Olvasd tovább

Olvasd tovább
Pénztárcával a klímaválság ellen – Hova fektesd a pénzed, hogy gyorsan megtérüljön?

Bevezetés A zöld befektetések már régóta nagy népszerűségnek örvendenek. A gazdasági haszon mellett az etikai szempontok is meggyőző érvek lehetnek. De vajon egy átlagember pénztárcája is megengedheti magának a zöld befektetéseket? Hol, mennyiért és miként lehet zöld kötvényeket vásárolni, hogy ne csak a bicikli használatával, hanem az okos pénzügyeinkkel is hozzájáruljunk a klímaválság elleni harchoz? Olvasd tovább

Olvasd tovább
Így karácsonyozz ételpazarlás nélkül

Bevezetés A karácsony az év legmeghittebb időszaka – mikor az egész család együtt ünnepel, a gyerekek ámulattal nyitják ki a karácsonyfa alatt rejlő ajándékokat és az asztalok roskadásig vannak a finomabbnál finomabb ételekkel. De gondoltatok már arra, hogy mennyi étel kerül a kukába ezen időszak alatt? Mennyi ételt pazarlunk el feleslegesen? Pedig mindez néhány lépéssel Olvasd tovább

Olvasd tovább
Víztakarékossági tippek, hogy ne a csapból folyjon a pénzed

A napi vízigényünk kielégítésének majdnem felére feleslegesen használunk ivóvíz tisztaságú vizet. Ha elzárnád a csapot, amikor nem használod, évente akár 15 ezer liter vizet is megspórolhatnál. Te is tehetsz azért, hogy hatékonyabban használjuk fel az édesvíz-készletünket és még pénzt is tudj spórolni. Tippek és innovatív megoldások, hogy miként csökkentsd a számlád és tegyél jót a Olvasd tovább

Olvasd tovább
Alternatív csomagolás a műanyag helyett – magyar videóval

Interjú a Greenstic megálmodójával A csomagolás szinte az életünk minden területén ott van. Az előrecsomagolt ételektől kezdve, a műanyag palackokon át az elviteles dobozokig. A nem környezetbarát csomagolásoknak akár 200-300 évbe is telhet, míg lebomlanak, ami nagy terhet rak a környezetre. Éppen ezért fontos tudnunk, hogy milyen alternatívák léteznek? Mitől lesz egy csomagolóanyag környezetbarát? És Olvasd tovább

Olvasd tovább
Nyerj munchmaszkot vagy munchkupont!

Még csak alig 5 hónapja indultunk és a Munch máris meghódítja a második legnagyobb magyar várost: Debrecent. Reméljük ti is örültök, mert mi már nagyon izgatottak vagyunk. Most egy kis nyereményjátékkal kedveskedünk nektek, amiben munchmaszkot és munchkupont tudtok nyerni. Íme a játékszabályok! Írta: Belayane Najoua Hogyan működik a Munch nyereményjátéka? Ha munchmaszkot szeretnél nyerni: Hívj Olvasd tovább

Olvasd tovább
Te mit (t)ehetsz az ételpazarlás ellen?

Mi is az Munch? Ha az ételpazarlás egy ország lenne, akkor az üvegházhatású gázok szempontjából a 3. legnagyobb lenne a Földön. Az ételpazarlás nemcsak a vállalkozásokat befolyásolja, hanem a környezetünkre is hatással van. A környezetvédelemmel kapcsolatos kérdések a 21. században fontosabbak, mint valaha. A Munch.hu zöld blogja, egy olyan platform, aminek a segítségével te is kiállhatsz a Olvasd tovább

Olvasd tovább
Olaszország konyhája környezettudatosan – termelői piacok, ételmentő kenyérsaláta és a kávézacc felhasználása

Bevezetés Olaszország, amit a helyiek Il Bel Paese-nek, azaz Szép Országnak is neveznek világszerte híres a konyhájáról és a kultúrájáról. Ha követitek a Munch Instagram oldalát, akkor a storykban már láthattátok, hogy Muncsapattagként volt lehetőségem pár hónapot eltölteni az országban, így ebben a blogbejegyzésében három témát szeretnék bemutatni a tapasztalataim alapján. Elsőként az alapanyag beszerzéséről, Olvasd tovább

Olvasd tovább
Nyári gyümölcsök háromféle tartósítása a sárgabarack példáján keresztül

Bevezetés A nyári hónapok közepén már igazán széles választék található a boltokban zöldségekből és gyümölcsökből. Ekkor van szezonja az olyan gyümölcsöknek is, amiket előszeretettel tartósítunk, hogy az őszi és téli hónapokban is élvezhessük őket süteményekben, főételekben vagy akár magában. Ugyanakkor a gyümölcsök ilyenfajta tartósítása nemcsak nekünk jó, hanem a környezetnek is, hiszen a szezonjában vesszük Olvasd tovább

Olvasd tovább
Feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy elsőként értesülhess a rendszeres kuponokról és az exkluzív munchos eseményekről 🎊 !  

Olvasd tovább
Munch Money és Munch Tárca szabályzat

Mi az a Munch Money? Mi az a Munch Tárca? A Munch Money a Munch-on használt fizetőeszköz, melyet nem lehet készpénzre váltani és kizárólag a Munch honlapján, illetve applikációjában lehet felhasználni.  A Munch Tárca egy olyan megvásárolható virtuális egyenleg,  melyet nem lehet készpénzre váltani és kizárólag a Munch honlapján, illetve applikációjában lehet felhasználni.  Hogyan szerezhetsz Olvasd tovább

Olvasd tovább
Vásárolj Munch bérletet és takaríts meg még többet!

Bevezetés Sokat gondolkoztunk azon, hogy hogyan tehetnénk még könnyebbé a rendszeres muncholást. Ekkor született meg a Munch bérlet ötlete. A Munch Bérlet olyan, mint az uszodabérlet. Ha bérletet vásárolsz, havi szinten rendszeresen tudsz még többet megtakarítani, ráadásul még extra Munch Money-t is adunk a bérlet mellé.  Hogyan működik a Munch bérlet? A Munch Bérlet vásárlása után Olvasd tovább

Olvasd tovább
Májusban szezonális zöldségek és gyümölcsök receptekkel – Eper, ribizli és málna

Bevezetés A tavasz utolsó hónapja rengeteg finom szezonális zöldséggel és gyümölccsel van tele, így ezt a cikket külön öröm megírni. Májusban a tavasz utolsó szezonális ételein kívül már a nyári szezonálitás előfutárait is élvezhetjük, hiszen ebben a hónapban éli a szezonját az eper, a málna, a ribizli, a brokkoli, zöldborsó, és a kelbimbó is. Ebben Olvasd tovább

Olvasd tovább
A Munch és az Edenred közösen szervezi meg az Év Ételmentő Irodája versenyét

Bevezetés Egyetek és nyerjetek! címmel a Munch, magyar ételmentő platform és az Edenred Magyarország, a hazai juttatási szektor 29 éve meghatározó szereplője szervezi meg az Év Ételmentő Irodája versenyét, amibe bármilyen budapesti, győri, debreceni és szegedi iroda nevezhet.   Írta: Belayane Najoua Jelentkezés és részletek   Magyarországon egyre több kezdeményezés születik arra, hogy a fenntarthatóság jegyében Olvasd tovább

Olvasd tovább
Hogyan készíts tökéletes házi vega hamburgert? – Négy ellenállhatatlan környezetbarát recept

Bevezetés Vega vagy vegán hamburger? Egyre több olyan hamburgeres vendéglátóhely kínál vega vagy vegán opciót, ami egyébként a húspogácsáikról híresek. A cikkben bemutatunk négy olyan hamburger receptet, amik nemcsak a szervezetednek hanem a Földnek is jót tesznek, ráadásul akár otthon is elkészítheted őket. Vega hamburger zabfasírttal Hozzávalók: A fasírthoz:  25 dkg zabpehely 2 ek zabkorpa Olvasd tovább

Olvasd tovább
Spárga a tálba! – Áprilisban szezonális zöldségek

Bevezetés Most, hogy végre beköszöntött a tavasz, egyre több zöldség és gyümölcs lesz szezonális, így sok-sok finom, tápanyagdús és környezetkímélő ételt varázsolhatunk az asztalra. Áprilist akár a zöldségek hónapjának is mondhatnánk, hiszen ekkor jóval nagyobb arányban képviseltetik magukat a zöldségek, mint a gyümölcsök. Ekkor éli a szezonját a spárga, a karalábé, a medvehagyma és a Olvasd tovább

Olvasd tovább