Barion Pixel

A Munch lett Marsalkó Dávid idei jelöltje – Szavazz Te is a Highlights of Hungary versenyén a Munchra

Bevezetés

A Highlights of Hungary idei jelöltjei között nagy hangsúlyt kapott az élelmiszeripar, ahonnan számos jelölt került ki. Marsalkó Dávid, többszörös Fonogram- és Petőfi Zenei díjas előadóművész, a Munch “Ételmentő alkalmazás és weboldal”-t választotta egyik jelöltjeként. A Munch-on keresztül, ami 2020 Fenntartható  vállalkozása lett, vendéglátóhelyek értékesítik minimum 40% kedvezménnyel a még jó minőségű, de hamarosan lejáró ételeket. 

Írta: Belayane Najoua

 

Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary egy non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré. A szavazás február 4-18-ig tart és február 25-én egy online díjátadó keretében derül ki az eredmény.

“A Munch.hu egy pofonegyszerű ötletet, az élelmiszerpazarlást dolgozta fel a technológia segítségével, a végeredmény pedig egy nagyszerű rendszer, amiben a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad – vagy legalábbis kevesebb válik felesleggé.” – indokolta meg választását Marsalkó Dávid, aki szerint az ételpazarlás megakadályozása és a fenntarthatóság növelése mindannyiunk érdeke.   

Miért szavazz a Munch-ra?

“Abban bízunk, hogy a Highlights of Hungary segítségével még több ember figyelmét fel tudjuk hívni arra, hogy az étel érték. Ehhez viszont széleskörű összefogásra van szükség, amelyben a piaci, kormányzati és civil szereplők is összefognak a ételpazarlás csökkentésének érdekében. Ha közösen szemléletváltást tudunk elérni ezen a téren, akkor fenntarthatóbb és talán boldogabb társadalomban élhetünk majd.” – nyilatkozta Wettstein Albert, a Munch társalapítója, aki azt is megemlítette, hogy a Munch Budapesten, Debrecenben, Sopronban és Szegeden is elindult, de más településekről is várják a vendéglátóhelyek csatlakozását, határon innen és túl. 

Kategóriák: Munch Címkék: , ,