Bevezetés Novemberben, amikor már négykor sötét van, és sokszor délelőtt is elbújnak a napsugarak, a gyümölcsök és a zöldségek nemcsak a tányérunkat, de a kedvünket is feldobhatják. Ekkor még tart a körte és a sütőtök szezonja is, de roskadásig találhatunk vöröskáposztát, karfiolt, birsalmát, diót és kelbimbót is. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány novemberben szezonális finomságot, Čítať viac
Bevezetés Szinte nincsen olyan ember, aki legalább egyszer ne álmodozott volna arról, hogy nyit egy Michelin csillagos éttermet, vagy egy kis kávézót, esetleg egy vegán, cukormentes cukrászdát. Habár az elején nagyon sok kritériummal, dokumentummal és akadállyal találkozhatunk, manapság az étteremnyitás egyáltalán nem egy elérhetetlen álom. Mutatjuk, hogy melyek az első lépések. A szabályozás területei Ahhoz, Čítať viac
Bevezetés A fenntartható életmód a jelenünk kulcsfontosságú tényezőjévé vált. Próbálunk nem egyszer használatos zacskókkal vásárolni, műanyagpalackos üdítő helyett inkább saját kulacsot viszünk, magányos kocsikázás helyett inkább a tömegközlekedést választjuk. De vajon nem lenne-e egyszerűbb a hétköznapi tevékenységeinket megváltoztatni, ha adott lenne a megfelelő környezet egy fenntartható város képében? Ebben a cikkben olyan jellemzőket mutatunk be, amik Čítať viac
Bevezetés Regionális, szezonális, hulladékmentes, víz- és energiatakarékos – többek között ezek jellemzik a fenntartható vendéglátást. Manapság már nem feltétlenül elég a kedves kiszolgálás és a finom ételek. Egyre több étterem tesz azért, hogy a konyhája minél fenntarthatóbb és környezetkímélőbb legyen. Most pedig Kaposváron a ezt értékes díjjal jutalmazzuk. Írta: Belayane Najoua Fenntarthatóság = versenyképesség Néhány Čítať viac
Bevezetés Októberben, amikor már tényleg nyakig benne vagyunk az őszben, a termőföldek is ugyanolyan színesek lesznek, mint a fákról lehulló levelek. Ekkor élvezhetjük a fekete, a fehér és a rosé szőlő, a körte, a gála alma és a sütőtök ízét is. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány októberben szezonális finomságot, amikhez két receptet is ajánlunk. Október szezonális Čítať viac
Bevezetés Habár a szupermarketekben a fűszerkeverékek széles tárházából választhatunk, egy idő után unalmassá válhatnak. Nem beszélve arról, hogy az otthon készített fűszersó gazdaságosabb és egészségesebb is a boltiaknál. Ha pedig véletlen túl sokat csinálnánk, akkor egy kis díszcsomagolással ajándéknak is szuperek. Citromos-kakukkfüves fűszersó Hozzávalók: 5-6 ág friss kakukkfű 1 db citrom héja 30 dkg durvaszemcsés Čítať viac
Bevezetés Neked is volt már olyan hirtelen támadt ötleted, amivel úgy gondoltad, hogy meg tudod váltani a világot? Minden összeállt a fejedben csak azt nem tudtad, hogy hol tudnál rajta dolgozni? A megoldás a coworking iroda. Nyitott ötlettámogató irodaterületek, amik a kreativitás és a tudásátadás központjaiként szolgálnak. Írta: B.N. Mi az a coworking iroda? A Čítať viac
Bevezetés Az ősz első hónapjában, mikor minden egy kicsit hűvösebbre, borúsabbra és esősebbre fordul, a termőföldek csak úgy ontják magukból a finomabbnál finomabb gyümölcsöket és zöldségeket. Ekkor élvezhetjük a szőlő, a szilva ízét, a görögdinnye utolsó felvonulását és a sütőtők premierjét is. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány szeptemberben szezonális finomságot, amikhez két receptet is ajánlunk. Čítať viac
Bevezetés A komposztálás a konyhai hulladék leghasznosabb felhasználása. Értékes szerves anyagot állítunk elő és teljesen kiiktathatjuk a műtrágyák használatát. Könnyű folyamat mindenki számára, kevés időt és energiát igényel. Ugyanakkor néhány aranyszabályt mindenképp be kell tartanunk. Mutatjuk, hogy miket! Írta: B.N. Mi is az a komposztálás? A komposztálás a szerves anyagok újrahasznosításának természetes módja. A komposztálás Čítať viac
A tökéletes kukorica kiválasztásától, a főzésen és a grillezésen át, a csuhé felhasználására is mutatunk tippeket.