Bevezetés Mivel a Munch egyik legfőbb tulajdonsága az, hogy nem tudjuk éppen mi fog a csomagban rejtőzni, ezért néha kihívást okozhat, hogy miként használjunk fel például egy többféle gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmazó munchot. Ebben a cikkben bemutatunk három olyan, a diétás ételek közé tartozó receptet, amiknek az alapját egy-egy zöldség-gyümölcs munch adja és akár a Olvasd tovább
Bevezetés Ahogy az előző cikkünkben is mondtuk, a téli hónapok nem a friss szezonális zöldségekről és gyümölcsökről híresek, de azért ekkor is megtalálhatóak olyan finomságok, mint például a naspolya, a kökény, a már említett jeruzsálemi articsóka és a Jolly Jokernek számító krumpli. Ebben a cikkben a krumpli lesz a főszerepben, mert ha hisszük, ha nem, rengeteg Olvasd tovább
Bevezetés A farsangi időszak elengedhetetlen kelléke a fánk. Legyen szó csöröge fánkról, túrós fánkról, spanyol churrosról vagy esetleg olasz bomboloniról. Ebben a cikkben bemutatunk három receptet, amelyekhez három zöld tippet is ajánlunk, hogy a farsangi sütés-főzést is környezettudatos szintre tudd hozni. Mi fán terem a fánk? A források szerint Magyarországon a XIX. században terjedt el Olvasd tovább
Bevezetés A Munch az Élelmiszerbankkal és más non-profit szervezetekkel közösen MunCharity névvel hosszútávú jótékonysági kampányt indított, melyhez már 10 szervezet több, mint 130 családdal csatlakozott. A kampány során már akár 790 forinttal is hozzá lehet járulni a jótékonysági alaphoz, ami szebbé teheti a nélkülöző családok mindennapjait. A cél a hármas fenntarthatóság, melynek a társadalmi felelősségvállalás is része. Hogyan működik a MunCharity? A Olvasd tovább
Bevezetés A városi zöldfelületekre gyakran csak szép dekorációként tekintünk, pedig a fák ennél sokkal többet jelentenek, hiszen számos gazdasági és pszichológiai hasznuk van. Lisszabonban például a városi fák fenntartásába fektetett minden egyes dollár 4,5-szörösen térül meg. A Zaragozát körülvevő zöld gyűrű évente átlagosan 9 millió eurónyi, azaz több, mint 3 milliárd forintnyi, ökológiai szolgáltatás nyújt Olvasd tovább
Bevezetés Az új év első hónapja sok embernek az újrakezdést, a szilveszterkor tett fogadalmakat és a következő évben elérendő célokat jelenti. Egyre több ember fogadalmai között szerepelnek a fenntarthatósággal és a környezetvédelemmel kapcsolatos újévi célok és ígéretek. Talán éppen ezért esik az úgynevezett Veganuár kihívás is erre a hónapra, aminek a célja, hogy 31 napig Olvasd tovább
Bevezetés A hideg januári időben ki ne vágyna egy ínycsiklandó, könnyen elkészíthető levesre? Habár ebben a hónapban nincsen annyi szezonális zöldség és gyümölcs, mint az év többi szakaszában, azért ekkor is megtalálhatóak olyan finomságok, mint például a csicsóka, az alma és a hagyma, melyekből a legmelengetőbb levesek készülhetnek. Íme három leves, amit kár lenne kihagynod Olvasd tovább
Bevezetés Az újévi fogadalmak között sokszor szerepel valamilyen, a fenntarthatósággal kapcsolatos fogadalom – környezettudatosabb leszek, vegetáriánus leszek, nem vásárolok felesleges dolgokat, vagy éppen nem pazarolok több ételt. Ebben a cikkben összegyűjtöttük 2021 legnépszerűbb ételmentő tippjeit, amiket egyszerűen beépíthetsz 2022-ben is a mindennapjaidba. Nem kell más csak egy kis elszántság és kitartás! A poszt a decemberben Olvasd tovább
Bevezetés A házi készítésű ajándékok mindig magukban hordoznak egy olyan extra szeretetet, ami a boltban vett meglepetésekben nincsen meg. A saját kezűleg készített ajándékok mindegyike egyedi, hiszen a te kreativitásodat, ötleteidet és az elkészítésébe fektetett idődet mutatja. Ebben a cikkben bemutatunk néhány olyan DIY ételajándékot karácsonyra, melyekkel biztosan nem fogsz melléfogni. (window.excoPlacements=window.excoPlacements||[]).push(“ae6b0001-5aff-4391-9234-90d42c287537”); DIY fűszersó karácsonyra Olvasd tovább
Bevezetés Ahogy már az előző blogcikkünkben is írtuk, vendéglátóipari vállalkozást nyitni és fenntartani nem könnyű, ám nem is lehetetlen. Ebben a blogbejegyzésében a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert fogjuk megmutatni, amit elengedhetetlen ismerni, ha ebben a szektorban szeretnél tevékenykedni akár étteremtulajdonosként, akár munkavállalóként. Mi az a HACCP? A HACCP minőségbiztosítási rendszer a “termőföldtől az asztalig”. Egy olyan Olvasd tovább