Egy kattintással a rászorulókért – Adományozz egyszerűen és gyorsan a MunCharityvel

Bevezetés

A Munch az Élelmiszerbankkal és más non-profit szervezetekkel közösen MunCharity névvel hosszútávú jótékonysági kampányt indított, melyhez már 10 szervezet több, mint 130 családdal csatlakozott. A kampány során már akár 790 forinttal is hozzá lehet járulni a jótékonysági alaphoz, ami szebbé teheti a nélkülöző családok mindennapjait. A cél a hármas fenntarthatóság, melynek a társadalmi felelősségvállalás is része.  

Hogyan működik a MunCharity?

A Munch működésében mindig is fontos szerepet játszott az üzleti és a környezeti fenntarthatóság mellett a társadalmi felelősségvállalás is. Éppen ezért most egy újabb szintre emeljük az adományozás hagyományát. A MunCharity projekt segítségével a egyetlen termék megvásárlásával lehet meleg ételt varázsolni egy-egy rászoruló család asztalára. A kampányhoz már 10 non-profit szervezet csatlakozott, akik olyan társadalmi csoportokkal foglalkoznak, mint az SNI gyermekeket nevelő családok, hajlék nélkül maradt, és mentális problémákkal küzdő emberek.  

A projekt egyik egyedisége, hogy az adományozáshoz nem kellenek önkéntesek, hiszen a vásárlóknak csupán annyit kell tenni, hogy a Munch platformján levő MunCharity terméket megvásárolják, mellyel automatikusan hozzájárulnak a MunCharity alaphoz. Az összegyűlt alapból a Munch folyamatosan tölti fel a projektben résztvevő családok Munch Tárcáját, így az alap teljes egészében a nélkülöző emberekhez és családokhoz kerül.   

Eddigi eredmények

A kampány decemberben indult és az általános karácsonyi kampányoktól eltérően a MunCharity 2022-ben is folytatódik tovább. A kampány kezdete óta már több, mint 850 meglepetés csomag jutott el a több, mint 130 rászoruló családhoz, nagyjából 1.300.000 forint értékben. 

A visszajelzések pedig magukért beszélnek:  

Sikerült megünnepeljük a gyógyulásunkat❤️❤️❤️, nagyon szépen köszönjük a lehetőséget.
 MunCharity anyuka
MunCharity anyuka
Sziasztok! Mi is vidékiek vagyunk, mi Debrecenbe tudtunk muncholni. Nagyon finom ételeket és süteményeket kaptunk. Köszönjük szépen.
Kikapcs.-os MunCharity apuka
Kikapcs.-os MunCharity apuka
Sikerült bezsákmányolnunk 3 szelet tortát. Óriási sikerélmény. Az esti csúcsforgalomban minden hátrahagyva, megküzdve az elemekkel a mienk lett. Hogy finomak-e, az már nem is érdekel. Vicc. 🤣 Nagyon finom volt minden!
Muncharity anyuka
Muncharity anyuka
Szerintem a Munch egy nagyon jó kezdeményezés az ételpazarlás csökkentése érdekében, és mi ezelőtt is ismertük, de csak 2-3 alkalommal próbáltuk ki. Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy mi kaphattuk ezt a lehetőséget, mert sok olyan helyen próbáltunk ki olyan ételeket, amiket egyébként nem ismertünk/még nem volt lehetőségünk megkóstolni, vagy magunktól nem vásárolnánk ott. Nagyon kedves emberekkel beszélgethettem, és még a környezetünkért is tehettünk egy keveset.
MunCharity apuka
MunCharity apuka
Előző
Következő

A MunCharity jövője

Ahogy már említettük a célunk az volt, hogy egy országszinten is kiterjeszthető fenntartható jótékonysági kampányt hozzunk létre, így a MunCharity nemhogy ugyanúgy folytatódik, hanem még nagyobb erőbedobással szeretnénk segíteni a partnerszervezeteink tagjait.

Jelenlegi partnerszervezeteink között van például a KIKAPCS. Alapítvány, a Menedékház Alapítvány, a Menhely Alapítvány, és a “RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvány.  A jövőben szeretnénk még több partnerszervezetet bevonni és több emberhez eljuttatni az ételmentés örömét.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön Rád is szükség van. Ha Te is szeretnél néhány kattintással, egy kávé áráért cserébe egy jó ügy mellé állni, akkor nincs más dolgod, mint venni egy (vagy több) MunCharity terméket! 

Kategóriák: Uncategorized