Cseresznye: Kevesen tudják, de a a görögdinnyéhez hasonlóan a cseresznyének is igen magas víztartalma van: 78-82%. Ahogy a legtöbb gyümölcsnek és zöldségnek, úgy a cseresznyének is számos jótékony hatása van a szervezetre. A cseresznye fogyasztása természetes módon növeli az energiaszintet, hiszen kalóriaértékét a természetes cukrok adják, melyek fokozzák a jó hangulatot és növelik a test energia szintjét. Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne. Ráadásul nagyon sokféleképpen fel lehet használni, amit be is mutatunk majd ebben a cikkben.
Eper: Ahogy már a májusi szezonális cikkben is írtuk az eper még júniusban is szezonális. A mai erdei szamóca származási helye Kelet-Ázsia, ahonnan már a jégkorszak után elterjedt szinte valamennyi földrészen. Ez azt jelenti, hogy már az ősember is szedegethette és ismerhette. Ennek ellenére sokáig nem termesztették tömegesen, csupán gyógynövényként használták. Ez érthető is, hiszen serkenti a vérkeringést, tisztítja a vért, elősegíti a vese és a bél helyes működését, fokozza a méregtelenítő folyamatokat. Ezenkívül ám akár arcpakolásra, a levelét pedig fogfehérítésre is használhatjuk.
Málna: Habár manapság a legtöbben már boltban vesszük a málnát, akinek mégis lehetősége van málnát szedni fontos tudni, hogy a málna levele is értékes tápanyagokat tartalmaz. Így a gyümölcsén kívül a levelét is érdemes leszedni, hiszen ízletes teát készíthetünk belőle. A málnalevél teát egyébként a várandósság utolsó hónapjaiban előszeretettel isszák a leendő anyukák, hiszen kitágítja a medence körüli izmokat, ami megkönnyíti a szülést.