Az alábbi lista a vonatkozó jogszabályok alapján feltüntetendő allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokat tartalmazza, amelyek előfordulhatnak a megvásárolt termékben:
-
- Glutént tartalmazó gabonafélék (azaz búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve hibridizált fajtái) és a belőlük készült termékek, kivéve:
- búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is (1);
- búzából készült maltodextrin (1);
- árpából készült glükózszirup;
- alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt gabonafélék.
- Glutént tartalmazó gabonafélék (azaz búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve hibridizált fajtái) és a belőlük készült termékek, kivéve:
-
- Rákfélék és a belőlük készült termékek.
-
- Tojás és a belőle készült termékek.
-
- Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
- vitaminok vagy karotinoidkészítmények hordozójaként használt halenyv;
- a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag.
- Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
-
- Földimogyoró és a belőle készült termékek.
-
- Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
- teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír (1);
- szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
- szójabab olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol-észterek; d) szójabab olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.
- Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
-
- Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:
- alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt tejsavó;
- laktit.
- Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:
-
- Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia) és a belőlük készült termékek, kivéve az alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt csonthéjasok.
-
- Zeller és a belőle készült termékek.
-
- Mustár és a belőle készült termékek.
-
- Szezámmag és a belőle készült termékek.
-
- Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni.
-
- Csillagfürt és a belőle készült termékek.
-
- Puhatestűek és a belőlük készült termékek.
Bővebben olvashatsz az ételallergiáról és tüneteiről ITT, az étel intoleranciáról és tüneteiről ITT, az allergia és intolerancia közötti különbségekről pedig ITT.
További termékinformációért keresd fel a közvetlenül partnereinket, vagy akár ügyfélszolgálatunkat az [email protected] e-mail címen vagy a +3618508544 telefonszámon! 💚