Barion Pixel

Az alábbi lista a vonatkozó jogszabályok alapján feltüntetendő allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokat tartalmazza, amelyek előfordulhatnak a megvásárolt termékben:

    • Glutént tartalmazó gabonafélék (azaz búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve hibridizált fajtái) és a belőlük készült termékek, kivéve:
      • búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is (1);
      • búzából készült maltodextrin (1);
      • árpából készült glükózszirup;
      • alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt gabonafélék.

 

    • Rákfélék és a belőlük készült termékek.

 

    • Tojás és a belőle készült termékek.

 

    • Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
      • vitaminok vagy karotinoidkészítmények hordozójaként használt halenyv;
      • a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag.

 

    • Földimogyoró és a belőle készült termékek.

 

    • Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
      • teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír (1);
      • szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
      • szójabab olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol-észterek; d) szójabab olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.

 

    • Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:
      • alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt tejsavó;
      • laktit.

 

    • Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia) és a belőlük készült termékek, kivéve az alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt csonthéjasok.

 

    • Zeller és a belőle készült termékek.

 

    • Mustár és a belőle készült termékek.

 

    • Szezámmag és a belőle készült termékek.

 

    • Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni.

 

    • Csillagfürt és a belőle készült termékek.

 

    • Puhatestűek és a belőlük készült termékek.

Bővebben olvashatsz az ételallergiáról és tüneteiről ITT, az étel intoleranciáról és tüneteiről ITT, az allergia és intolerancia közötti különbségekről pedig ITT.

További termékinformációért keresd fel a közvetlenül partnereinket, vagy akár ügyfélszolgálatunkat az [email protected] e-mail címen vagy a +3618508544 telefonszámon! 💚