
Friss Bejegyzések

Mit tud az IKEA zero waste receptkönyve?
Bevezetés Adott a világ egyik legnagyobb bútorháza, egy világméretű probléma és tíz világhírű séf. Az eredmény pedig egy online receptkönyv,

Diétás ételek zöldség-gyümölcs munchokból
Bevezetés Mivel a Munch egyik legfőbb tulajdonsága az, hogy nem tudjuk éppen mi fog a csomagban rejtőzni, ezért néha kihívást

Újhullámos receptek krumpliból – Őrségi saláta, baconos krumpligombóc és juhtúrós jack potato
Bevezetés Ahogy az előző cikkünkben is mondtuk, a téli hónapok nem a friss szezonális zöldségekről és gyümölcsökről híresek, de azért ekkor

Három fánk recept zöld tippekkel párosítva
Bevezetés A farsangi időszak elengedhetetlen kelléke a fánk. Legyen szó csöröge fánkról, túrós fánkról, spanyol churrosról vagy esetleg olasz bomboloniról.

A városi fák és zöldterületek gazdasági és mentális haszna
Bevezetés A városi zöldfelületekre gyakran csak szép dekorációként tekintünk, pedig a fák ennél sokkal többet jelentenek, hiszen számos gazdasági és

Kezdd az évet a legfinomabb meleg levesekkel
Bevezetés A hideg januári időben ki ne vágyna egy ínycsiklandó, könnyen elkészíthető levesre? Habár ebben a hónapban nincsen annyi szezonális

Egyszerű DIY ételajándékok karácsonyra
Bevezetés A házi készítésű ajándékok mindig magukban hordoznak egy olyan extra szeretetet, ami a boltban vett meglepetésekben nincsen meg. A

A birsalma legkönnyebb és legtartósabb felhasználása – Mi kerüljön az asztalra novemberben?
Bevezetés Novemberben, amikor már négykor sötét van, és sokszor délelőtt is elbújnak a napsugarak, a gyümölcsök és a zöldségek nemcsak

Hogyan nyiss vendéglátóhelyet 1. rész – Mutatjuk az első lépéseket az étteremnyitáshoz
Bevezetés Szinte nincsen olyan ember, aki legalább egyszer ne álmodozott volna arról, hogy nyit egy Michelin csillagos éttermet, vagy egy

Hogyan legyen egy város fenntartható?
Bevezetés A fenntartható életmód a jelenünk kulcsfontosságú tényezőjévé vált. Próbálunk nem egyszer használatos zacskókkal vásárolni, műanyagpalackos üdítő helyett inkább saját

Fenntartható vendéglátás néhány lépésben
Bevezetés Regionális, szezonális, hulladékmentes, víz- és energiatakarékos – többek között ezek jellemzik a fenntartható vendéglátást. Manapság már nem feltétlenül elég

Fűszersó készítése házilag
Bevezetés Habár a szupermarketekben a fűszerkeverékek széles tárházából választhatunk, egy idő után unalmassá válhatnak. Nem beszélve arról, hogy az otthon

Elhull a virág, eliramlik az élet, de a szőlőben újraéled
Bevezetés Az ősz első hónapjában, mikor minden egy kicsit hűvösebbre, borúsabbra és esősebbre fordul, a termőföldek csak úgy ontják magukból

Komposztálás néhány lépésben – Szagmentes, lakásban is alkalmazható technikák
Bevezetés A komposztálás a konyhai hulladék leghasznosabb felhasználása. Értékes szerves anyagot állítunk elő és teljesen kiiktathatjuk a műtrágyák használatát. Könnyű

Készíts tökéletes főtt vagy grillezett kukoricát
A tökéletes kukorica kiválasztásától, a főzésen és a grillezésen át, a csuhé felhasználására is mutatunk tippeket.

Grillezés környezettudatosan – Faszén, villany vagy gáz? Tisztítás természetesen!
Bevezetés A nyár beköszöntével előkerülnek a grillsütők, hiszen nincs is jobb egy szabadtéri sütögetésnél, akár otthon a kertben, akár nyaralás

5 tipp, amivel nyáron is véded a környezeted – Nyaralás környezettudatosan
Bevezetés A nyári nyaralás alatt gyakran elfelejtjük, hogy a kikapcsolódásunk közepette a környezetünkre is figyeljünk. A tengerparton hagyott szemét, a

Július sztárjai az asztalodon – Fókuszban a cukkini, a kelkáposzta és a fodros kel
Bevezetés Már tavasz óta tapasztaljuk, hogy idén minden egy kicsit később van. Hosszúra nyúlt téli időszak után az átlagosnál hűvösebb

Miért rossz a pálmaolaj és mit válasszunk helyette?
Bevezetés Az olajpálma az a növény, amit biztos, hogy te is eszel, veszel, naponta használsz. Ott van a tányérodon, a
6+1 alternatíva az egyszer használatos műanyagok helyett
6+1 alternatíva az egyszer használatos műanyagok helyett A globális felmelegedés jelentős része a csomagolások által okozott környezeti terhelésnek köszönhető, nem
Minőségét megőrzi vs fogyasztható – Mi a különbség?
Bevezetés A csomagolt élelmiszereken kétféle jelölést láthatunk, amelyet a fogyasztók többsége nem is különböztet meg. Pedig kis figyelemmel évente akár
Hatékonyha második rész, Farkas Richárd séffel főztünk
Hatékonyha második rész, Farkas Richárd séffel főztünk “Az Őrségben minden szer a Pajtába vezet” – éppen ezért mi is arra
Hogyan főzz tökéletes húsvéti sonkát és mit kezdj vele Húsvét után?
Bevezetés A Húsvétról általában a hímes tojások, a kalács és a sonka jut eszünkbe. Habár egyszerű dolognak tűnik, tökéletes húsvéti
Franciaország terítve, a kidobástól megmentve – Ismerd meg a francia konyhát és új partnerünket az à table! pékséget!
Bevezetés Ha Franciaországra gondolunk biztosan szóba kerül a kifinomult francia konyhaművészet. A macaronok, a baguette-ek és az ezernyi ínycsiklandozó édesség
Vegyél hazait, védd a környezeted!
Bevezetés Napjainkban a klímaváltozás, az iparszerű mezőgazdasági termelés kedvezőtlen hatásai miatt a gazdálkodás és a fogyasztás terén egyre fontosabbá válik
A gyümölcsök Bear Grylls-e – Főszerepben a mindent túlélő alma
Bevezetés Az egész világon ismert, egyik legnépszerűbb gyümölcs, amely jó alkalmazkodóképessége miatt, szinte minden égöv alatt megterem. Az almát már
A Munch lett Marsalkó Dávid idei jelöltje – Szavazz Te is a Highlights of Hungary versenyén a Munchra
Bevezetés A Highlights of Hungary idei jelöltjei között nagy hangsúlyt kapott az élelmiszeripar, ahonnan számos jelölt került ki. Marsalkó Dávid,
A szingli túlérett banánok és a száraz kenyér újragondolt felhasználása – Hatékonyha első rész, az Amigossal főztünk
Bevezetés Ahogy Fördős Zé is mondaná, “A főzés divat, stresszoldás, a kreativitás kiélése, szexi tevékenység, ezek így mind együtt”. Éppen
Kertészkedés az erkély nélküli panelekben – Pesti Farm mikrozöldek, amiket már munch formájában is megmenthetsz
Bevezetés A mikrozöldek otthoni termesztése hihetetlenül egyszerű – nem kell hozzá semmilyen speciális felszerelés, se kertészeti háttér. A friss mikrozöldek
75 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását előzték meg az Ételmentők
Bevezetés A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) és a köztársasági elnök által létrehozott Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA) összefogott, hogy
Ételcsomagokkal a hajléktalanokért – Mutassuk meg, hogy mindenkinek juthat étel!
Bevezetés Magyarországon több, mint 15 ezer hajléktalan él. Habár a hajléktalanok 60%-a rendszeresen kap szállást hajléktalanszállókon, sokszor nem jut elegendő
Négymillió forinttal sújtaná a kínai kormány a zabáló influenszereket
Bevezetés Évente 200 millió ember számára elegendő maradékot hagynak az asztalon Kínában – a pazarlás ellen több fronton is harcot
Négy könyv ha tisztában akarsz lenni a klímahelyzettel
Bevezetés Napjaink legégetőbb problémája a klímaváltozás. Az elmúlt száz évben több, mint 1 fokkal nőtt meg az átlaghőmérséklet, és eddig
Pénztárcával a klímaválság ellen – Hova fektesd a pénzed, hogy gyorsan megtérüljön?
Bevezetés A zöld befektetések már régóta nagy népszerűségnek örvendenek. A gazdasági haszon mellett az etikai szempontok is meggyőző érvek lehetnek.
Így karácsonyozz ételpazarlás nélkül
Bevezetés A karácsony az év legmeghittebb időszaka – mikor az egész család együtt ünnepel, a gyerekek ámulattal nyitják ki a
Víztakarékossági tippek, hogy ne a csapból folyjon a pénzed
A napi vízigényünk kielégítésének majdnem felére feleslegesen használunk ivóvíz tisztaságú vizet. Ha elzárnád a csapot, amikor nem használod, évente akár
Alternatív csomagolás a műanyag helyett – magyar videóval
Interjú a Greenstic megálmodójával A csomagolás szinte az életünk minden területén ott van. Az előrecsomagolt ételektől kezdve, a műanyag palackokon
Nyerj munchmaszkot vagy munchkupont!
Még csak alig 5 hónapja indultunk és a Munch máris meghódítja a második legnagyobb magyar várost: Debrecent. Reméljük ti is
Te mit (t)ehetsz az ételpazarlás ellen?
Mi is az Munch? Ha az ételpazarlás egy ország lenne, akkor az üvegházhatású gázok szempontjából a 3. legnagyobb lenne a

Olaszország konyhája környezettudatosan – termelői piacok, ételmentő kenyérsaláta és a kávézacc felhasználása
Bevezetés Olaszország, amit a helyiek Il Bel Paese-nek, azaz Szép Országnak is neveznek világszerte híres a konyhájáról és a kultúrájáról.

Nyári gyümölcsök háromféle tartósítása a sárgabarack példáján keresztül
Bevezetés A nyári hónapok közepén már igazán széles választék található a boltokban zöldségekből és gyümölcsökből. Ekkor van szezonja az olyan
Feliratkozás
Iratkozz fel a hírlevélre, hogy elsőként értesülhess a rendszeres kuponokról és az exkluzív munchos eseményekről 🎊 !

Júniusban szezonális gyümölcsök – Főszerepben a cseresznye
Bevezetés Juhé! Most, hogy eljött a nyár első hónapja, igazi frissítő nyári finomságok kerülhetnek az asztalra anélkül, hogy több ezer

Munch Money és Munch Tárca szabályzat
Mi az a Munch Money? Mi az a Munch Tárca? A Munch Money a Munch-on használt fizetőeszköz, melyet nem lehet

Vásárolj Munch bérletet és takaríts meg még többet!
Bevezetés Sokat gondolkoztunk azon, hogy hogyan tehetnénk még könnyebbé a rendszeres muncholást. Ekkor született meg a Munch bérlet ötlete. A Munch

Májusban szezonális zöldségek és gyümölcsök receptekkel – Eper, ribizli és málna
Bevezetés A tavasz utolsó hónapja rengeteg finom szezonális zöldséggel és gyümölccsel van tele, így ezt a cikket külön öröm megírni.

A Munch és az Edenred közösen szervezi meg az Év Ételmentő Irodája versenyét
Bevezetés Egyetek és nyerjetek! címmel a Munch, magyar ételmentő platform és az Edenred Magyarország, a hazai juttatási szektor 29 éve

Hogyan készíts tökéletes házi vega hamburgert? – Négy ellenállhatatlan környezetbarát recept
Bevezetés Vega vagy vegán hamburger? Egyre több olyan hamburgeres vendéglátóhely kínál vega vagy vegán opciót, ami egyébként a húspogácsáikról híresek.

Spárga a tálba! – Áprilisban szezonális zöldségek
Bevezetés Most, hogy végre beköszöntött a tavasz, egyre több zöldség és gyümölcs lesz szezonális, így sok-sok finom, tápanyagdús és környezetkímélő
Social Media


Feliratkozás

Júniusban szezonális gyümölcsök – Főszerepben a cseresznye
Légy Te is tagja a Munch.hu ételmentő közösségének!
Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről és csemegézz a többiek Muncskalandjai között!