Siklós, Orosháza, Becsehely, Zala megye és még sorolhatnánk azon területeket, ahol kiviföldekkel találkozhatunk itthon. Habár a sok negatív tapasztalat miatt az itthoni kertészeti kultúrában a kivire egyfajta negatív legenda ragadt rá, egyre több kísérletező és kitartó gazda sikertörténetéről hallhatunk.
A globális klímaváltozást a természettel és a földekkel napi kapcsolatban levő emberek sokkal korábban kezdtek el érezni, mint a városban lakó népesség. Ezt mutatja az is, hogy a kivi ma már szinte probléma nélkül megterem itthon. Magyarországon a legelterjedtebb kivi a zöld kivi, azonfelül is a Hayward fajta – ez általában édesebb és nagyobb is, mint az importból származó olasz vagy spanyol kivik, hiszen nem kell leszedni mielőtt teljesen megérne. Ez a kivi hektáronként nagyjából 20-25 tonnát tud adni ellentétben a sárga kivivel, ami akár 80 tonna gyümölcsöt is adhat hektáronként. Ugyanakkor a sárga kivi a piac egyik ékköve – a sárga kivi az Udinei Egyetem Soreli nevű fajtája, egy licenszes, jogvédett fajta, ami azt jelenti, hogy még az ültetési helyrajzi számot is meg kell adnia annak a gazdának, aki termeszteni szeretné.