Szőlő: Ahogy az előző szezonális cikkünkben is írtuk a hazai termőföldek 60 százalékán fehér csemegeszőlőt termesztenek, de azért a boltokban megtalálható a magyar fekete, illetve a rosé szőlő is. A szupermarketekben és a nagyobb boltokban az idei évben jóval drágább a szőlő, mint tavaly, így mi azt ajánljuk, hogy nézzetek szét a piacokon, hiszen a kistermelőknél a bolti ár töredékéért is megtaláljátok. Egy másik megoldás a szedd magad akciók közül választani egyet, ahol nemcsak jó áron juthatsz hozzá, hanem még egy jó kalandban is részed lehet.
Körte: A körte az almafélék családjába tartozik. Augusztus végétől újév utánig is élvezhetjük a kellemes gyümölcsöt, hiszen nagyon sokáig eláll, ha megfelelően tároljuk. Amellett, hogy ízletes, táplálkozástani szempontból is számos előnye van. Ráadásul táplálkozástani szakemberek gyakran javasolják a körtét első gyümölcsként kisbabák részére, ugyanis a többi gyümölcshöz képest sokkal ritkábban vált ki allergiás reakciót. Vásárlásnál gyakran találkozhatunk éretlennek tűnő körtével is, de ez ne tántorítson el, mivel a körte tipikusan egy olyan gyümölcs, ami utóérik, hiszen a szedés után a keményítőtartalom cukorrá történő átalakulása tovább folytatódik. Ha otthon gyorsítani szeretnénk az érésen, akkor szobahőmérsékleten tegyünk egy körtét és egy almát papírzacskóba. A gyümölcs akkor érett meg teljesen, ha a szár a legkisebb érintésre is elmozdul.
Gála alma: Ez a közepes méretű kellemesen édeskés, alacsony savtartalmú alma augusztustól egészen októberig hozza a termését. Az Új-Zélandon nemesített növényt kiválóan fel lehet használni lekvárhoz, kompóthoz és almás főételekhez.
Sütőtök: A tökfélék családjába tartozó sütőtök rokona az uborka és a cukkini. Sokféle alakban és színben terem – az itthon termesztett tökök közé tartozik a nagydobosi tök, a kiszombori tök, és a pézsmatök, vagy másnéven sonkatök. Érdekesség, hogy a sonkatököt a Szarvasi Öntözési Kutatóintézet nemesítette ki, és 1989-ben került a magyarországi fajtajegyzékbe.