Barion Pixel

Kiderült, melyik országban indul nemzetközi útjára a Munch, a magyar ételmentő alkalmazás

Bevezetés

A Munch egy éves lett, amit egy zártkörű sajtóbeszélgetéssel és egy margitszigeti piknikkel ünnepeltünk meg. Az esemény apropója nemcsak az évforduló volt, ugyanis nagy bejelentést tettünk – a Munch külföldön is elindul. 

Képek: Rácmolnár Milán // thevip

Új ország, új kihívások!

A július 22-én megtartott zártkörű sajtóbeszélgetésen, ahol lehetőség nyílt az alapítókkal és a csapat tagjaival is kötetlenül beszélgetni, többek között az elmúlt év eredményeiről és a nemzetközi terjeszkedésről is szó volt. “A kezdetek óta az a cél vezérel minket, hogy az ételmentést minél több ember számára elérhetővé tegyük, így idővel egyetlen jó minőségű étel se kerül majd kukába. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy átlépjünk a határainkon, és elsőként Romániában is elindítsuk a Munchot. Továbbra is várjuk a felelős vendéglátóhelyek, élelmiszergyártók és üzletek jelentkezését, határon innen és túl, hiszen csupán széleskörű összefogás segítségével tudunk gátat szabni az ételpazarlásnak” – jelentette be Wettstein Albert társalapító. Az első munchok, azaz ételcsomagok Kolozsváron már elérhetők, míg Marosvásárhelyen július legvégétől lehet majd ételt menteni.  

A Munch, mint közösség

A Munch nemcsak egy app, hanem egy világnézettől független ételmentő közösség, amelynek már több mint 80.000-en a részesei. A kezdeményezés közösségépítő szerepe ezen az eseményen is megmutatkozott, hiszen a találkozó második felében a “Muncholók” is részt vettek. Egy közös muncholás keretein belül az Ételmentő közösség tagjai megismerhették egymást és a Munch csapatot is. “Nekem a kalandozás, a szabadság és a cool érzés kapcsolódik a muncholáshoz. Olyan, mint egy felnőtt meglepetés-játék – alig várom, hogy kihozzam az üzletből és végignézzem a dobozt, hogy mi van benne” – mondta az eseményen az egyik visszatérő vásárló.  

A Munch jövőbeli tervei

A kezdeményezés már 11 magyar városban és egy szomszédos országban is jelen van, ráadásul a legnépszerűbb étel&ital applikációk között szerepel Magyarországon. Az év második felében a Munch csapata még számos új meglepetést tartogat…  

Kategóriák: Munch Címkék: , , ,