A grillezés utáni tisztítást senki sem kedveli, de a régi, jól bevált módszerekkel nem kell ipari tisztítószereket használnunk – elég egy kis só, ecet, hagyma vagy kávézacc és már készen is vagyunk.
Milyen alapanyagokat és hogyan használhatsz?
Ecet-só: A grillrácsot még este áztassuk be ecet és só keverékébe, így reggel már csak át kell törölnünk és olyan lesz, mint új korában.
Hagyma: A hagyma nemcsak a főzésnél megkerülhetetlen, de a grillezésénél is. Felezzük meg, tűzzük nyársra, majd forrósítsuk fel és már használhatjuk is rostélytisztítóként. A hagyma jó megoldás, hiszen a látható szennyeződések mellett a baktériumokat is eltávolítja, tehát egyfajta fertőtlenítő hatással bír.
Kávézacc: A kávézaccot úgy használhatjuk, mint a dörzspapírt. Nincs más teendő, mint tegyük a kávézaccot egy szivacsra, és kezdjük dörzsölni vele a rostélyt. Végezetül mossuk le a rostélyt meleg vízzel.